Phi Song Nang

Thailand in de tijd vóór het boeddhisme.
Geesten worden aangeduid met de algemene soortnaam phi. De phi komen in talrijke vormen voor en zullen ook in onze huidige tijd nog niet volledig in kaart zijn gebracht. Zij zijn te vergelijken met de geesten, elven, goblins en feeën uit West-Europa. Veel ervan zijn kwaadaardig en spoken rond in diverse bouwsels.

Onder de phi komen naar algemeen geloof voor: geesten van hen die door dieren zijn gedood, van vrouwen die tijdens de bevalling stierven, van mensen die na hun dood niet volgens de juiste traditie zijn begraven en van degenen die plotseling en onverwacht zijn overleden. Deze bronnen leiden tot diverse vormen van aanvallen waaronder vampirisme. Ze bijten, krabben en veroorzaken ziektes. De Phi Song Nang zijn vergelijkbaar met de pontianak uit Java en Indonesië. Zij verschijnen als mooie jonge vrouwen maar zijn in wezen vampiers die jonge mannen aanvallen.

De manieren van de phi zijn bekend bij de verschillende beoefenaars van het occulte, van heksenmeesters tot mediums. De maw du, een ziener, wordt opgeroepen als een persoon is aangevallen door een phi. De maw dus gebruiken diverse spreuken en bezweringen om de phi te verdrijven. Zij verkopen ook amuletten om aanvallen van de phi te voorkomen.

vertaald uit: The Vampire Book - J. Gordon Meltonthe vampire book cover

space cake