knipsels

05 januari 2013, [bron: holebi.info]

Eternal Junkie', een zogenaamde lesbische vampier[..]film met twee halfnaakte vrouwen is een hit op het internet. De trailer is van het bedrijf Mojowonders uit Sint-Truiden.

In amper twee weken tijd is de trailer al meer dan 31.000 keer bekeken. “Het is een teaser voor een kortfilm met een maf verhaal om onze creativiteit te tonen”, zegt zaakvoerder Sammy Paeps (42) die het script schreef voor de kortfilm. Bedoeling is dat hij in het kortfilmcircuit komt en dat er nog films komen voor tv of productiehuizen.

In Eternal Junkie ontmoeten twee meisjes elkaar tijdens een blind date. De vonk slaat over en ze belanden in bed. Klein probleem: één van hen blijkt een vampier te zijn. Kan het meisje ontsnappen of wacht haar een leven als vampier? Bekijk hier[..] de video - opgelet bevat naaktbeelden!


05 januari 2013, [bron: filmtotaal.nl]

Filmmaker David S. Goyer gaat volgens Comic Book Movie de Japanse manga Hellsing naar het witte doek brengen. Het betreft een stevige Manga van Kouta Hirano en wordt door CBM beschreven als een kruising tussen Hellboy en Blade. Het script is geschreven door Asim Ahmad, die ook de hoofdrol gaat spelen als Alucard. Andere acteurs zijn Jake Sharp (Father Anderson), Daniel Bernhardt (Walter) en de Zweedse zangeres Ana Johnsson, die de rol speelt van Integra Hellsing.

De populaire manga Hellsing draait om een mysterieuze en geheime orde die vecht tegen vampiers, zombies en andere bovennatuurlijke wezens. De hoofdpersoon is graaf Dracula, onder het pseudoniem "Alucard". De manga verschijnt sinds 1997 en wordt gepubliceerd in het Japanse tijdschrift Young King OURs. De manga wordt ook in het Engels uitgegeven door Dark Horse Comics.

Goyer is als scriptschrijver bekend van zijn werk voor de The Dark Knight trilogie en was als regisseur verbonden aan films als Blade: Trinity (2004) en The Unborn (2009). De opnames voor de filmversie staan gepland voor begin 2013 en vinden plaats in Londen.


05 april 2012, [bron: knack.be]

Vijfde seizoen 'True Blood' op de buis in juni

Nadat HBO eerder het debuut van tv-serie ’The Newsroom’ aankondigde, krijgt nu ook het vijfde seizoen van vampier[..]reeks ‘True Blood’ een begin datum. Fans zitten op hete kolen na de choquerende finale van seizoen vier.

Anna Paquin en Stephen Moyer in 'True Blood'.

Anna Paquin en Stephen Moyer in 'True Blood'.

Anna Paquin keert voor een vijfde seizoen terug als Sookie Stackhouse. Sookie is een verlegen opdienster in het afgelegen dorp Bon Temps in de staat Louisiana. Haar leven neemt een drastische wending wanneer ze verliefd wordt op vampier Bill Compton. Doorheen vier seizoenen moet de begeerde blondine afrekenen met hordes bloeddorstige vampiers, weerwolven, heksen en andere duistere wezens.

Rolling Stone trio

Paquin stapte in augustus 2010 in het huwelijksbootje met Stephen Moyer die de rol van Bill Compton speelt in de serie. Samen met de Noorse god, Alexander Skarsgard, vormt het koppel een dodelijk efficiënt trio in de serie. Een uitdrukking die vaak heel letterlijk wordt genomen tot groot jolijt van vele fans.

‘True Blood’ is zeker niet bang van enige controverse. Zo sierden de drie protagonisten naakt de cover van Rolling Stone in 2010. Seizoen vijf begint op 10 juni op de Amerikaanse zender HBO. Voor de Belgische (en Nederlandse [FV]) zenders zal het wellicht nog een beetje langer wachten zijn. (JG)


16 december 2011, [bron: filmtotaal.nl]

De eerste twee posters van de film Abraham Lincoln: Vampire Hunter, de nieuwe horror/thriller van regisseur/producent Timur Bekmambetov (Wanted, 2008) en Nochnoy dozor, 2004) zijn via IGN op het web verspreid. De twee posters vormen gezamenlijk een lenticular 3D poster, die in de wachtruimtes van de bioscoop te zien is. In de film wordt de titelrol gespeeld door Benjamin Walker en hij wordt ondersteund door namen als Dominic Cooper, Robin McLeavy en Anthony Mackie.
De film van mede-producent Tim Burton draait vanaf 9 augustus in de Nederlandse bioscoop.
Abraham Lincoln: Vampire Hunter is een fictieve vertelling van het leven van een van Amerika’s bekendste presidenten, Abraham Lincoln. Het verhaal begint als de jonge Abraham erachter komt dat zijn grootvader en moeder zijn vermoord door vampiers en wraak zweert. Tijdens zijn wraaktocht komt hij erachter dat vampiers direct te maken hebben met slavenhandel. Maar daarnaast ontdekt hij dat er ook goede vampiers zijn, wat een moeilijke morele dimensie aan zijn strijd toevoegt.


16 november 2011, [bron: film1.nl]

Burton is net klaar met opnames van Dark Shadows met Johnny Depp en Eva Green over het leven van vampier Barnabas Collins en zijn ontmoetingen met monsters, heksen, weerwolven en geesten. De horrorfilm is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie en draait vanaf 10 mei 2012 in de Nederlandse bioscopen. Op dit moment is Burton bezig met de opnames van de speelfilm naar zijn korte film Frankenweenie over een jongetje dat zijn hond weer tot leven brengt.


31 oktober 2011, [bron: depers.nl]

Over het boek Dracula wordt vaak gezegd dat er een sterke seksuele ondertoon in zit. De lange hoektanden zijn dan een fallussymbool en het uitzuigen van de slachtoffers is een soort liefdeskus des doods.
Professor Roger Luckhurst bewerkte een nieuwe uitgave van de oude roman van Bram Stoker: "De graaf is een bijzonder figuur die seksueel genot en perversiteit vertegenwoordigt. Er zitten uitzonderlijk expliciete scènes in waarvan je bijna niet gelooft dat ze in 1897 geschreven zijn. Bijvoorbeeld als in het kasteel van Dracula drie vrouwelijke vampiers de hoofdpersoon Harker proberen te verleiden en Harker een soort erotische roes krijgt."
"Het is een grotesk lachwekkend boek maar er spreekt ook een sfeer uit die de tijdgeest van toen prachtig weergeeft. Dat vertelt ons waardevolle dingen over de late Victoriaanse periode", zegt Luckhurst.
"Dracula vertegenwoordigt angsten over de toekomst in die tijd. Mensen waren bang voor de nieuwe, vrije seksuele rol van de vrouw. Ze vreesden voor de toekomst van het Britse koloniale rijk en worstelden met opkomende sentimenten over het verval van het ras en toenemende immigratie van vreemdelingen. Daarom is het boek zo tijdloos. We zijn het nog steeds niet eens over die vragen."


01 oktober 2011, [bron: denachtvlinders.nl]

Dit weekend is er voor de trading card game Magic: The Gathering de nieuwe expansion Innistrad uitgekomen. Met de subtitel Horror Lurks Within is het thema dit keer overduidelijk, de 264 nieuwe kaarten zijn geïnspireerd op klassieke horror. Zombies in zwart en blauw, Weerwolven in groen en rood, Vampiers in zwart en rood, Geesten in blauw en wit en veelal mensen in wit en groen.

Richard Garfield bedacht in 1993 het kaartspel waarbij je uit een zo’n honderd verschillende kaarten er veertig tot zestig selecteert. De kaarten zijn monsters, spreuken of landjes. Met jouw kaarten kun je strijden met een tegenstander, degene die zijn 20 levens als eerste kwijt is verliest. Een rpg met kaarten, dat is het spel omschreven in een paar woorden. Sinds 1993 is het spel vele malen verbeterd en er zijn daarnaast nog een flink aantal uitbreidingen met vele duizenden(!) kaarten uitgebracht. Innistrad is de nieuwe basisuitbreiding waar ook Richard Garfield zelf weer aan mee heeft gewerkt en zal gevolgd worden door twee kleinere uitbreidingen.

Monster hebben altijd bestaan in de wereld van Innistrad. Mensen vertrouwen er al eeuwen dat hun geloof hen beschermt tegen vampiers, weerwolven, geesten en demonen. Maar de laatste tijd lijken heilige gebruiken en tekens niet meer te werken. Het effect van relikwieën en oude gebeden wordt zwakker. Spreuken van vampier- en weerwolfjagers hebben geen effect met op de monsters die in de schaduwen rondkruipen. De Lunarch, hoofd van de Church of Avacyn, weet dat het gerucht dat onder de priesters rondgaat klopt: Aardsengel Avacyn heeft de wereld van Innistrad verlaten.


08 september 2011, [bron: XGN]

Vampiers keren terug in The Elder Scrolls V: Skyrim

Maak je borst maar nat voor een vijandelijke soort in The Elder Scrolls V: Skyrim. Vampiers zullen hun terugkeer maken in deze komende RPG.

Deze ontdekking is gedaan naar aanleiding van een impressie die eerder verscheen op het internet. In de impressie, die staat op Ripten, wordt gesproken over vampiers in een berggrot. Hoe de vork verder precies in de steel zit, is nog onbekend. Ook is het nog onduidelijk of er bijvoorbeeld weerwolven in de game zullen verschijnen.

The Elder Scrolls V: Skyrim komt dit jaar naar de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Vanaf 11 november is de game te koop.


01 september 2011, [bron: Lunagang]

Branches of Darkmeyer is de nieuwste quest in de questserie over de Myreque. Je gaat hierin op zoek naar de Blisterwood tree, een boom waarvan het hout de enige zwakte van de vampyres is. Je kunt hiermee zelfs de wrede Lord Drakan aanvallen, die Morytania al eeuwenlang terroriseert... Het is echter niet gemakkelijk om daar te komen: de boom staat middenin de stad van de vampyres, Darkmeyer. Je krijgt hulp uit onverwachte hoek om de stad te infiltreren. De beschrijving staat nu op de website.


25 juli 2010, [bron: Trailer Addict, gezien op: FilmTotaal]

In Priest, vanaf 13 mei 2011 in de States, neemt Paul Bettany de hoofdrol op zich als een vampiermoordende priester. Andere castleden zijn Maggie Q en Karl Urban. De thriller/horror/actiefilm Priest speelt zich af in een wereld die verwoest is door een oorlog tussen mensen en vampiers. Een krijgshaftige priester annex vampierbestrijder (Bettany) maakt samen met een sheriff (Cam Gigandet) en een priesteres (Maggie Q) jacht op een moordlustige horde vampiers - geleid door Black Hat (Urban) - die zijn nicht hebben ontvoerd.


21 juli 2010, [bron: Gamez.nl]

The Sims 3 Late Night
In deze nieuwe uitbreiding van de best verkopende pc-game van 2009 zullen spelers hun Sims het nachtleven kunnen laten ontdekken. Neem nieuwe nachtbaantjes aan, of duik de stad in om beroemdheden te ontmoeten, bartender te worden, te leven als een rockster of misschien zelf beroemd te worden!
Vampiers
Sims zullen in de kroegen nu ook vampiers tegen kunnen komen. Als ze genoeg krijgen van alleen maar feesten of achter de beroemdheden aanzitten, kunnen ze zelfs proberen het mysterie van het vampier-zijn te ontrafelen, en er zelf een worden!


18 maart 2010, [bron: Knack]

Vandaag verschijnt in Amerika de eerste stripaflevering van 'American Vampire', gesitueerd in de pionierstijd van de Verenigde Staten. Het is de geschiedenis van Skinner Sweet, een rovende en moordende cowboy die vampier wordt en sterker, sneller en wreder is dan al zijn voorgangers samen. Skinner Sweet leidt het leven van een eenzame wolf, tot hij stuit op een gezinnetje van andere vampiers die een stuwdam aanleggen en een nieuwe stad bouwen. 'Dat zijn Amerikaanse kapitalisten in de gedaante van vampiers, die totaal getikt zijn,' aldus King over zijn concept. Dat klinkt nogal politiek, maar dat is niet nieuw voor King. Zijn laatste roman, 'De arena', kon al als een woedende afrekening met het tijdperk Bush gelezen worden.


12 maart 2010, [bron: kink FM]

Binnenkort in het theater, Suck is een nieuwe Vampierfilm die alles heeft om een cultclassic te worden: heel veel bloed, bijzondere acteurs en een sterke soundtrack. Behalve bekend werk van Lou Reed, David Bowie en the Rolling Stones staan er op de Suck soundtrack nieuwe songs van o.a. Iggy Pop, Henry Rollins, Moby en Alice Cooper, die ook nog eens in de film te zien zijn in de rol van vampier dan wel slachtoffer. Suck gaat volgende week in première tijdens het South By South West Festival in Austin, Texas.

opvallend

Thailand in de tijd vóór het boeddhisme.
Geesten worden aangeduid met de algemene soortnaam phi. De phi komen in talrijke vormen voor en zullen ook in onze huidige tijd nog niet volledig in kaart zijn gebracht. Zij zijn te vergelijken met de geesten, elven, goblins en feeën uit West-Europa. Veel ervan zijn kwaadaardig en spoken rond in diverse bouwsels.

Lees verder…

archief

Nieuwsberichten over vampiers More…

Nog geen archief aanwezig van knipsels.
More…

Nog geen archief aanwezig van filmposters.
More…